ATU | Fokus: Cyber Security Camp – teknologiske udfordringer i en digital tidsalder

29/9 time 12:00 - 1/10 time 12:00
Info følger
Den store grad af digitalisering gør lande, virksomheder og borgere sårbare overfor cyberangreb. Angrebene kan komme fra en lang række forskellige aktører som f.eks. cyberkriminelle, der er ude efter profit, og andre stater, der arbejder ud fra mere strategiske interesser. På denne dag får du en masse viden om, hvordan hackere arbejder, og du kommer til at arbejde med hands-on øvelser.

Cyber Security – teknologiske udfordringer i en digital tidsalder 

Danmark er et af verdens mest digitaliserede lande, hvilket rummer store fordele – for samfund, for virksomheder, og for individer. Vi kan håndtere næsten al kommunikation med det offentlige digitalt, og teknologierne hjælper os til en komfortabel hverdag, hvor alt fra planlægning af den daglige transport til håndteringen af mere vedvarende energi i elnettet understøttes af digitale teknologier. Men den store grad af digitalisering gør os også sårbare overfor cyberangreb – angreb, der kan komme fra en lang række forskellige aktører som f.eks. cyberkriminelle, der er ude efter profit, og andre stater, der arbejder ud fra mere strategiske interesser. 

Formålet med weekenden er at give en forståelse for de forskellige grupper af angribere og deres motivationer, vise hvordan cyberangreb ser ud i virkeligheden for at give en forståelse for hackernes tankesæt, og så selvfølgelig at få en diskussion af hvordan vi beskytter os mod angreb fra onde hackere – både som samfund, som virksomheder og som individer. Weekenden byder på masser af hands-on øvelser, diskussioner og aha-oplevelser!

Underviser: 
Kurset afholdes af Jens Myrup Pedersen, der er professor på Aalborg Universitet. Han forsker i cybersikkerhed og har særligt fokus på netværkstrafik – bl.a. er han med i et forskningsprojekt, der handler om at bruge maskinlæring til at identificere skadelige hjemmesider og domæner. Han arbejder også med at udvikle virtuelle miljøer, der bl.a. bruges til at studere, hvordan malware opfører sig. 

Tilmelding:
ATU | FOKUS: Cybersecurity – teknologiske udfordringer i en digital tidsalder er et gratis arrangement der er åbent for alle interesserede gymnasieelever i Region Midtjylland. Du kan tilmelde dig ved at udfylde denne tilmeldingsformular: Her.

Made by Hjemmesider.dK