ATU | Fokus: International fred og sikkerhed. Forenede nationer

7/2 time 16:00 - 17:30
Odense Katedralskole, Jernbanegade 34, 5000 Odense C, Lokale A437
Foredrag om international fred og sikkerhed

Hvilken rolle spiller FN i international fred og sikkerhed?
v/Peter Viggo Jakobsen, cand.scient.pol, ph.d i international politik og lektor ved Institut for Strategi og Krigsstudier, Forsvarsakademiet

Hvordan kan FN og Sikkerhedsrådet bidrage til at sikre international fred og sikkerhed i en verden præget af voksende stormagtskonkurrence?

Kom og hør Peter Viggo Jakobsen fra Forsvarsakademiet forklare, hvorfor FN er bedre end sit rygte, og hvorfor FN vil fastholde sin centrale rolle i international politik fremover.

Foredraget vil give en introduktions til Sikkerhedsrådets funktionsmåde og argumentere for, at alle permanente medlemmer har en interesse i at holde rådet funktionsdygtigt, fordi det udgør et nyttigt instrument for dem. Det giver prestige og indflydelse at sidde i rådet, og det er kun værdifuldt, hvis det bidrager konstruktivt til at løse verdens problemer det meste af tiden.

Derfor vil vi kun se lammelse i de relativt få konflikter, hvor stormagterne er på direkte kollisionskurs. Det var tilfældet under den Kolde Krig, og det vil det også være fremover.

Tilmelding: Alle er velkomne – tilmeld jer her på hjemmesiden under “tilmeld dig her”

Program:
16.00: Forelæsning v/Peter Viggo Jakobsen
17.00: Spørgsmål og debat
17.30: Tak for i dag

Made by Hjemmesider.dK